W jaki sposób można nabyć własną przyczepę gastronomiczną?

W naszym kraju coraz bardziej popularne staje się sprzedawanie różnych potraw z food trucków, czyli mobilnych przyczep gastronomicznych. Są to specjalne pojazdy wyposażone w niezbędne zaplecze sanitarne i kuchenne. Co istotne, można je bez problemu ustawić w dowolnym miejscu na terenie miasta – oczywiście po otrzymaniu zgody oraz uiszczeniu stosownej opłaty. Na rynku funkcjonuje wiele firm, które oferują taką usługę jak dzierżawa przyczep gastronomicznych za rozsądną cenę.

Kupno nowego pojazdu to kosztowna inwestycja

Food truck najprościej jest oczywiście kupić w internecie, ale trzeba się wówczas liczyć z ogromnym wydatkiem na poziomie nawet 100-150 000 złotych. Poza tym dostępność nowych modeli jest dosyć ograniczona. Z tego względu znacznie bardziej opłacalnym rozwiązaniem jest poszukanie używanej wersji w popularnych serwisach ogłoszeniowych czy na portalach aukcyjnych. Nie są to co prawda w większości maszyny utrzymane w idealnym stanie technicznym i wizualnym, ale bez problemu spełniają swoją funkcję.

Jeszcze inną opcją jest wynajęcie przyczepy gastronomicznej od firmy specjalizującej się w dzierżawie takich pojazdów. W tym przypadku atrakcyjna cena idzie zazwyczaj w parze z wysoką jakością i komfortem obsługi. Przy wyborze konkretnego modelu trzeba jedynie zwracać uwagę na to, czy spełnia on wszelkie konieczne wymogi sanitarne. Najlepiej w codziennym użytkowaniu sprawdzają się food trucki wykonane z zamkniętych profili stalowych i blach aluminiowych, wyposażone w wodoodporną podłogę, instalację elektryczną, dwukomorowy zlewozmywak oraz urządzenia przeznaczone do przyrządzania określonych potraw (grill, frytownica, rożno, maszyna do lodów itp.).

Zostaw Odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

15 + dwanaście =