Ogród i dom

Podłoga w kuchni – płytki, panele, a może coś innego?

Podłoga w kuchni – płytki, panele, a może coś innego?
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Podłoga w kuchni jest szczególnie narażona na różnego rodzaju uszkodzenia. Jest ona bowiem w tym pomieszczeniu bardzo mocno eksploatowana ze względu na to, że przebywamy w niej sporą część dnia. Dlatego tak ważne jest to, aby wybrać podłogę, która będzie trwała oraz funkcjonalna, a jednocześnie będzie prezentowała się bardzo efektownie.

Jaki materiał na podłogę w kuchni warto wybrać?

Jednym z najchętniej wybieranych rozwiązań do kuchni są płytki ceramiczne. Są one przede wszystkim łatwe w utrzymaniu czystości oraz odporne na uszkodzenia oraz zabrudzenia. Wybór płytek dostępnych na rynku jest bardzo duży, dlatego z łatwością można dopasować idealny model, który będzie pasował do całej aranżacji kuchni.

Wszystkich planujących takie właśnie wykończenie podłogi powinny zainteresować płytki do kuchni Paradyż, które wyróżniają się nie tylko elegancją, ale również doskonałą jakością i trwałością. Można także zdecydować się na położenie na podłodze drewna naturalnego. Trzeba jednak pamiętać, że ze względu na specyficzne warunki panujące w tym pomieszczeniu należy wybierać surowce trwałe oraz wytrzymałe. Podłoga drewniana wymaga także odpowiedniej pielęgnacji oraz konserwacji.

Alternatywą dla naturalnego drewna są panele podłogowe, które są bardziej odporne na działanie wilgoci oraz uszkodzenia mechaniczne. Coraz popularniejszym rozwiązaniem jest stosowanie betonu architektonicznego, który swoim surowym wyglądem idealnie komponuje się z nowoczesnymi oraz minimalistycznymi wnętrzami.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*